Duurzaamheidsverslag - Kwaliteit

Kwaliteit

Onze ambitie: wij willen de meest veeleisende klanten in de markt helpen met de meest kwalitatieve oplossingen.


Onze leveranciers

Wij streven naar een zakelijk correcte en menselijke relatie met onze leveranciers. Duidelijke afspraken en een grote openheid staan daarbij centraal. De juiste grondstoffen zijn cruciaal om aan onze hoge kwaliteitseisen te voldoen. Daarom selecteren wij voor elke grondstof een gespecialiseerde leverancier die garant staat voor de kwaliteit van zijn goederen. Met een aantal leveranciers bieden we ook opleidingen aan voor onze klanten en medewerkers.

Innovatie in verf

BOSS paints staat voor kwalitatief hoogstaande verf. Onze Research & Development-afdeling garandeert dus de ontwikkeling van topproducten met specifieke eigenschappen voor de verschillende toepassingen: een ondergrond in hout of steen, binnen- of buitenverf.

De vernieuwde VOS-wetgeving zette onze ertoe aan om ons gamma solventgedragen verven grondig aan te passen en te vernieuwen. Daarnaast werd ook de reeks watergedragen lakken uitgebreidt, een ontwikkeling die de markttendens volgt. Ook de behoefte naar milieuvriendelijke verven lieten we niet aan ons voorbijgaan, in 2013 lanceerden we een Ecolabel-verf.

Innovatie in kleur en beleving

Niet alleen technologisch, maar ook op het vlak van kleur zet BOSS paints de trend. We pakken dan ook regelmatig uit met nieuwe kleurencollecties. Naast het kleurenconcept Tastecolours dat kleur en smaak samenbrengt, lanceerden we recent ook de ‘We are colour’-collectie: 133 kleuren, 3 decoratieve technieken, 24 behangdessins en een verzameling leuke sticker en behangfiguren. Met de functionele kleurenwaaier ‘BOSS colour key’ vind je trouwens snel en eenvoudig je favoriete kleur.