Duurzaamheidsverslag

Duurzaamheidsverslag

De eerste zin van onze missie: “Verf is onze passie, een passie waarmee we jouw leefwereld mooier willen maken.” Meteen de essentie van ons bedrijf. Want ieder van onze mensen bouwt vanuit zijn eigen passie aan een mooie wereld. Het is onze drijfveer, onze reden van bestaan als onderneming. En de reden waarom wij er onze tijd en zelfs ons leven in investeren. Vanuit dat essentiële engagement presenteren we jou het derde BOSS paints duurzaamheidsverslag.

Wie is BOSS?

Het bedrijf is verticaal georiënteerd: wij staan zelf in voor de ontwikkeling, productie, stockage en distributie van onze verven. Het familiebedrijf BOSS paints groeide sterk door de jaren. Nu telt het 19 aandeelhouders: de kleinkinderen van Antoon Bossuyt. De Algemene Vergadering vennootschappen benoemen de leden van de Raad van Advies, die op hun beurt het bestuursmandaat uitvoeren. Elk jaar steunt BOSS paints ook enkele structurele partners, zo worden onze waarden Mens en Milieu (zie verder) duurzaam ingevuld.

Onze waarden

Onze missie, een gezond rendement combineren met een groot respect voor mens en omgeving, zetten we om in de praktijk aan de hand van enkele concrete projecten. Jaarlijks investeren we tussen de 4 en de 8% van onze winst in verschillende projecten. Enerzijds voor onze medewerkers, gaande van gratis fruit op de werkvloer over een strijkdienst tot fietsonderhoud, anderzijds werken we ook samen met enkele structurele partners.