Milieu en veiligheid

Focus op milieu en veiligheid

Mens en milieu staan centraal in onze aanpak. Dat bewijst ons strikte milieu- en veiligheidsbeleid. Op álle vlakken: energie, grondstoffen, productie, verpakking, transport, en afvalverwerking. BOSS paints volgt de wet – en méér. Want dankzij regelmatige controles en innoverende technologische ontwikkelingen stippelen wij ons eigen milieu- en veiligheidsbeleid uit. Het resultaat? Een kleinere ecologische voetafdruk, voor een gezonde planeet. 

Lees de 7 punten van onze milieu- en veiligheidsverklaring.

Duurzaam ondernemen – een werkwijze

Toon Bossuyt: “BOSS paints houdt in al zijn activiteiten rekening met de verschillende stakeholders van ons bedrijf: klanten, medewerkers, maatschappij én milieu. Op maatschappelijk vlak vertaalt zich dat bijvoorbeeld in vervolmakingsopleidingen in decoratieve verftechnieken voor langdurig werklozen die een VDAB-schildersopleiding volgen. Op sociaal vlak vind je dat terug in soep en fruit, fietsvergoedingen en gratis griepvaccinaties voor het personeel. Bovendien kan iedere medewerker die zich engageert voor een goed doel, rekenen op financiële steun uit een speciaal fonds. En de belangen van onze planeet? Die behartigt de milieucoach.”

Topprim en Topsilk, twee topproducten met een Ecolabel

Bij BOSS paints zijn we al een tijdje bezig om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Met het Europees Ecolabel, dat recent werd toegewezen aan Topprim en Topsilk, kunnen we dat nu ook laten zien aan onze klanten. Voor particulieren betekent het Ecolabel ook dat ze Topprim en Topsilk, respectievelijk een primer en een eindlaag, nu ook kunnen betalen met Ecocheques.